David & Nadia Elpidios
Για αυτό το blend που βασίζεται κατά το ήμισυ περίπου σε Grenache noir, χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια από 12 διαφορετικά αμπέλια, που επιλέχθηκαν στις 15 ημέρες της συγκομιδής του τρύγου. Ο Elpidios ζυμώθηκε και ωρίμασε σε τσιμεντένια σκεύη – 2 παρτίδες Grenache noir, Cinsaut καθώς και Syrah. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ισορροπία του κρασιού που απαρτίζει αυτό το χαρμάνι ωρίμασε σε παλιά γαλλικά βαρέλια 500 L και επίσης σε μια μοναδική 4 100 L foudré (Pinotage), που είναι επίσης ένα παλιό, ουδέτερο ξύλινο στοιχείο. Ο κανονισμός οινοπαραγωγής εδώ είναι κυρίως ο ίδιος με αυτόν του κύριου Grenache noir μας όσον αφορά την μακρά, ήπια εκχύλιση, τη χρήση κατά μέσο όρο 40% ολόκληρων τσαμπιών και στη συνέχεια την πίεση. Μετά την εμφιάλωση, το κρασί ωρίμασε στην φιάλη για 18 μήνες πριν το release. Αυτή η σοδειά βασίζεται σε σταφύλια που καλλιεργούνται σε εδάφη από γρανίτη από το Paardeberg, αναμιγνύεται με σχιστολιθικά από την ανατολή, πηλώδη εδάφη από το βορρά και εδάφη πλούσια σε σίδηρο από τη δύση.
| ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | David & Nadia |
|---|---|
| ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | Swartland, South Africa |
| ΤΥΠΟΣ | Ερυθρός Ξηρός |
| ΠΟΙΚΙΛΙA | Blend |


